Літопис

Сучасна, «класична», або культурологічна, історія використовує лише дві грані історії дійсної: рукотворні пам'ятки давнини (в основному археологічні) та рукописи, що весь час «уточнюються» під «запити» і «апетити» влади. Зрозуміло, що така «історія» не завжди адекватна дійсності. Так, якби в Україні велись «розкопки» в кінці 3-го тисячоліття, то історики мали б повне «наукове» обґрунтування того, що в ХХІ столітті в Україні панувала «китайсько-голівудська» культура, бо вся друкована (як і інформаційна взагалі) продукція відображає «голлівудську» ідеологію розпаду і руйнації духовності і культури, а всі речі вжитку на території України мають китайське походження. В той же час існують інші історії: етнічна, що відображає закономірності розвитку етносів; світоглядна, мовна (або лінгвістична), топонімічна (найдовше на планеті зберігаються географічні назви), кліматична, релігійна, міфологічна, цивілізаційна та інші. І, якщо історик хоче реконструювати дійсну історію, він, як археолог, має зібрати всі уцілілі «шматочки давнини» і зліпити з них максимально наближену до істини модель буття наших прабатьків.

У цьому розділі сайту запрошуємо всіх, небайдужих до історії України і її майбутнього, до співпраці; пам'ятаючи мудрий вислів: «хто контролює історію, той контролює не лише свідомість народу, а й його майбутнє». Всі матеріали, які читач вважає дуже важливими для розуміння «ким ми були» і «хто ми є» пропонуємо надсилати на сайт за адресою: (ел. адреса координатору розділу "Історія")

КОРОТКИЙ ЕКСКУРС В ІСТОРІЮ АРАТТИ-ОРАНТІЇ-РУСІ-УКРАЇНИ

Фрагменти прадавньої історії України

hystory

Всяке знання несе на собі відбиток тої особистості, яка володіє цим знанням, а тому всі розділи людського знання в тій чи іншій мірі суб'єктивні. Серед всіх наук найбільш суб'єктивні – суспільні, а серед них – історія. Виникає нова держава, змінюється суспільний лад, змінюється господар на троні – і знову переписується історія, в якій все, що "приємно торкається вух" залишається і зростає до велетенських розмірів; а все "неприємне" знищується, таврується, отримує ярлик "наговору, брехні, дилетантства, фальсифікації".

Де ви знаходитесь: Літопис
 
.